Montreal în weekend lung

Trailer „Closer to the moon”, în regia lui Nae Caranfil. Biletul vă costă 11.50$, iar filmul rulează luni la Cinéma Quartier Latin.

 

Yaaaaaaay, Weekend lung! Oare să-l dormim?

Ca să fiți siguri că o să prindeți un pic de vreme bună, haideți vineri seară la petrecerea de pe plaja din Jean Drapeau. Pe 1 septembire se închide, deci e ultima șansă. În plus, a fost anunțată ploaie pentru zilele următoare.

Tot în Jean Drapeau avem un concert Arcade Fire sâmbătă seara. Biletul vă costă 62,50$. Dacă vreți să stați ca belferii pe terasă, plătiți 112,50$

Aveți chef să urmăriți o bilă roșie gigantică prin oraș? O puteți găsi duminică la Stadionul Olimpic și luni la Place des arts. Proiectul RedBall a străbătut din 2001 și până acum 18 orașe în 11 țări.

Dacă tot o să plouă, avem festivalul de film. A 38-a ediție a Festival des Films du Monde  se derulează în Montreal. Luni (12:50) este ultima zi în care puteți viziona filmul „Closer to the Moon”, în regia (și scenariul) lui Nae Caranfil.

Strada Mont-Royal vă așteaptă cu soldurile de final de sezon. Magazinele se revarsă în stradă, muzicanții apar la colțul drumului, animatorii sunt pregătiți. Numai să nu vă uitați portofelul. O să avem și „manifestări artistice”, zic organizatorii. Evenimentul se cheamă „Nuit Blanche sur Tableau Noir” și are ca temă cinematografia.

Nu uitați de festivalul de muzică Orientalys. După cum îi spune numele, avem concerte gratuite de muzică orientală. Organizatorii vă oferă și o selecție de mp3-uri (download) ca să vă facă poftă.

În rest, continuă festivalul de Tango, Piknic Electronik și siesta muzicală în Grădina Botanică. Și pescuitul, și terasele, și grătarele. Sau pusul pe iarnă? Orișicât, repede că se termină!

Weekend fain!