Montreal de weekend

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Ce se întâmplă în Montreal în acest weekend.

Bun, să începem repede că iar avem o mulțime de făcut și de văzut. Ca întotdeauna, trecem ce se întâmplă în Montreal în calendarul de pe site. Cum sunt multe evenimente, e mai simplu dacă alegeți opțiunea „agendă”.

Cel mai haios eveniment din acest weekend este POWWOW-ul indienilor Mohawk din Kahnawake! Intrarea este 7$ dar o să vedeți costume tradiționale și indieni care intră în transă dansând în ritmul tobelor.

Pai avem finala cupei din Brazilia, dar nu e mai bine să o vedem în gașcă? CBC va proiecta meciul pe un ecran uriaș în Jean Drapeau.

În același timp, Brazilia va fi reprezentată în cadrul festivalului Weekends du Monde de dansatori de samba, muzică braziliană și mâncare tradițională. Practic putem vedea finala campionatului mondial ca și cum am fi în Brazilia. Parada braziliană începe la ora 18, activitățile încep la ora 11, transmisia finalei începe la ora 15.

Dacă tot ne-am amintit de tobe braziliene, nu ratați ultimul weekend al Festivalului Internațional de Percuție din Longueuil. O mulțime de activități pentru toate vârstele, percuție sud-americană și japoneză, toate gratuite. Puteți chiar să participați la stabilirea unui record Guiness! Duminică de la ora 20:00, KAYO YASUHARA va încerca să coordoneze un dans tradițional japonez, „dansul pescarilor”.

Pentru cei cu chef de concerte avem Nuits d’Afrique și festivalul Atmosph’Air pe strada Saint Hubert din Mica Italie. Atmosph’Air e mai mult un festival de shopping decât de muzică, dar orișicât sunt destule concerte în weekend. Dacă vă gândiți la shopping a sosit vremea Street Sales pe Sainte Catherine. Solduri, solduri, solduri!

Avem apoi de râs la Just for Laughs și Zoofest, festival alternativ de comedie. Și la festivalul de circ, care a programat reprezentații gratuite.

Și, pentru cei care vor să se culturalizeze, iaca Shakespeare-in-the-Park cu o adaptare după… ați ghicit, Shakespeare, jucată într-un parc. Sau o siestă (sâmbătă) în grădina botanică alături de gâze, cei mici și muzică clasică?