Weekendul în Montreal

Festivalul de Jazz, artificii, paradă, mult fotbal și Furdui-Iancu.

Din nou un weekend plin de activități de nici nu știm cum o să ne împărțim timpul. Dintre toate, nu ratați cea mai colorată paradă din Montreal, Carifiesta. Națiunile din Caraibe vor fi pe Sainte Catherine sâmbătă de la ora 12:00.

Dacă v-ați săturat de parade puteți încerca Vans Warped Tour. Peste 80 de trupe din toate genurile vor concerta pe circuitul Gilles Villeneuve, în Jean Drapeau. Biletul costă 50$. Pentru un așa maraton de concerte nici nu este un preț nesimțit.

În cazul în care doriți ceva mai românesc, așteptați până duminică. România va fi reprezentată la Weekends du Monde de Nicolae Furdui-Iancu și trupa Crainou. Vor mai cânta Trio Plus (Montreal) Aurelia Band (Ucraina), Radu Dolgan (Moldova).

Pe lângă muzică, festivalul de circ este în plină desfășurare. Montreal Completement Cirque prezintă spectacole gratuite în Jean Drapeau și în Place Émilie-Gamelin.

Mai avem apoi clasicul Festival de Jazz cu o grămadă de concerte gratuite. Dacă nu avem chef de nimic, o siestă muzicală cu gâzele din Grădina Botanică sună bine. Seara se încheie cu focuri de artificii în Vechiul Port. Sâmbătă prezintă Italia.

Că tot a venit vorba de Italia, duminică se ține ziua automobilului italian în Mica Italie. Evenimentul este organizat de Club Fiat Montreal. Veți vedea clasicele mașini italiene și veți putea câștiga o Vespa la ora 15:00.