Top 4 – orașe scumpe din Canada

Centrul Vancouverului la apus. Foto courtesy Magnus Larsson (CC)

Montreal – pe locul trei în clasamentul celor mai scumpe orașe canadiene.

Cum probabil nu mai e niciun secret pentru nimeni, Vancouver este cele mai scump oraș din Canada, potrivit unui studiu Mercer care ierarhizează 211 orașe din lume în funcție de costul vieții pentru expați. Toronto se află pe locul doi, urmat de Montreal și de Calgary.

Niciun oraș canadian nu a intrat în top 10 mondial al celor mai scumpe orașe. Cel mai scump oraș de pe continentul american este New York, care ocupă locul 16 mondial.

Deși Mercer face clasamentul celor mai scumpe orașe pentru expați, iar topul este un instrument de analiză folosit mai ales de către multinaționale, studiul este un indicator reprezentativ pentru costul vieții din orașele respective. Pentru a realiza clasamentul celor 211 orașe, Mercer a comparat costul a peste 200 de produse și servicii, printre care chirie, transport, mâncare și îmbrăcăminte.

Luanda (Angola) este cel mai scump oraș din lume pentru expați, urmat de N’Djamena (Chad). “Deși Luanda și N’Djamena sunt orașe relativ ieftine, bunurile importate sunt foarte scumpe. În același timp, poate fi scump și complicat să găsești locuințe în care se poate trăi în siguranță și care să și corespundă standardului de viață al expaților. Acesta este motivul pentru care anumite orașe africane se clasează atât de sus în studiul nostru”, a spus Ed Hannibal, Partner în cadrul Mercer.

Pe locul trei în lume se află Hong Kong, pe patru – Singapore, iar pe cinci – Zurich. Bucureștiul se află pe locul 159 în lume.

Topul celor mai scumpe orașe canadiene

1. Vancouver (96 mondial)
2. Toronto (101 mondial)
3. Montreal (123 mondial)
4. Calgary (125 mondial)

Legat de orașe canadiene, dacă doriți să vă lămuriți mai în detaliu, aruncați o privire pe infograficele Știri de Montreal de mai jos:
Vancouver-150p Toronto-150p Ottawa-150p calgary-150p