Pacienți posibil infectați cu HIV în spitalul din Lachine

Foto courtesy MilitaryHealth.

150 de pacienți au fost operați cu un instrument nesterilizat corespunzător.

În jur de 150 de pacienți suferind de obezitate patologică ar fi putut contacta o boală incurabilă, după ce fost supuși unei intervenții chirurgicale pentru micșorarea stomacului în spitalul Lachine.

Spitalul a trimis notificări tuturor pacienților care au fost internați pentru operație bariatrică între finalul anului 2012 și începutul lui 2014. Aceștia ar fi putut fi infectați cu hepatită sau HIV în timpul procedurii.

Infecția s-ar fi putut răspândi din cauza utilizării unui instrument nesterilizat corespunzător. Acest instrument susține și trage ficatul într-o parte în timpul procedurii laparoscopie.

Timp de mai mult de un an de zile, spitalul Lachine a sterilizat instrumentul folosind un manual al unui produs din altă generație. Angajații nu au realizat că noua generație de instrumente trebuie demontată pentru o sterilizare corespunzătoare.

Oficialii spitalului au declarat că riscul de infecție este foarte scăzut. Până în acest moment 10% din pacienții care au fost operați nu au putut fi contactați.