Montreal weekend

Foto courtesy Sébastien Bertrand

The weekend starts here! (Fatboy Slim)

Nu stați în casă că și așa e scurtă vara! Imediat o să ne plângem iar de frig. În plus avem o listă lungă de festivaluri și alte evenimente.

Copiii mai mici de 12 ani au un festival pregătit în Jean Drapeau. Fête des enfants de Montréal vine cu sport, spectacole și activități educative. Organizatorii fac sigur ceva bine dacă au reușit să-l țină neîntrerupt timp de 15 ani!

O să avem chiar o petrecere românească la Val David. Dacă vă e dor o zi „à la roumaine” împreuna cu familia, cu prietenii și cu alți co-naționali, dați o fugă la Câmpul Românesc situat la 1 oră și jumătate de Montreal. Vă va cânta ansamblul folcloric Hora, vor fi mici și bere rece.

Dacă nu, nu-i bai, sunt o grămadă de făcut și în Montreal.

Sporturi extreme? Avem! La Stadionul Olimpic are loc festivalul Jackalope. Concursuri și demonstrații de skateboarding, parkour, slackline, motocross freestyle.

Concerte? O grămadă. E ultimul weekend din Nuits d’Afrique cu nu mai puțin de 19 concerte gratuite. Programul începe la ora 14:30 și ține până la ora 21:30.

Ceva mai trendy o să găsiți la Village Éphémère unde are loc Soirée performances #6. Începe sâmbătă la 18 și ține până la miezul nopții. Găsiți muzichie, instalații artistice, dans, proiecții video teatru și circ. Și bere la 6$ doza de juma de litru.

Am spus că ține până la miezul nopții, dar am uitat să menționăm că Soirée performances #6 face o pauză de 45 de minute. De ce? Păi ca să puteți admira artificiile! Mâine seară la 22:00 e rândul Statelor Unite. Au pregătit un program inspirat din filme de groază.

Avem și de râs, cum deja știți. Just for Laughs și varianta mai puțin corporatistă a acestuia, Zoofest continuă până la sfârșitul lunii.

A început și festivalul de film fantastic Fantasia, Shakespeare continuă în parc, la fel siestele muzicale din Grădina Botanică.

Deci? Ce așteptați? Weekend plăcut!!!