Montreal, cel mai congestionat oraș din Canada

Vi s-a părut că ați stat o grămadă de timp blocați în trafic anul trecut?

Un studiu efectuat de INRIX, companie specializată pe informații despre trafic în timp real, declară Montrealul ca cel mai congestionat oraș din Canada.

Șoferul din Montreal a pierdut blocat în trafic în 2013 nu mai puțin de 38,1 ore. Un drum efectuat în orele de vârf (06-10, 15-19) a fost mai lung cu 21,6% în orașul nostru.

 

Toronto a ieșit pe locul doi în topul canadian. Deși șoferii din capitala economică a Canadei pierd anual 38,5 de ore în trafic, în timpul orelor de vârf circulația este mai bună în acest oraș. Naveta în GTA este mai lung doar cu 18,1% în timpul orelor de vârf.

Montreal obține astfel primul loc în Canada, locul cinci în America și locul 14 dacă includem orașele din Europa în topul celor mai congestionate orașe din 2013.

Vestea bună este că în primul trimestru din 2014 am reușit să coborâm de pe locul întâi până pe locul 4 în topul canadian. Vestea proastă este că, cel mai probabil, vom urca din nou pe primul loc odată cu începerea lucrărilor la noul Turcot.

Studiul este bazat pe date colectate în timp real de la utilizatorii aplicațiilor INRIX. Compania INRIX deține un portofoliu de peste 200 de clienți importanți. Ea furnizează date despre trafic lui Google, Garmin, BMW și sitului de cartare MapQuest.