Aproape jumătate dintre canadienii cu copii trăiesc de pe o zi pe alta

Familiile canadiene care au copii nu o duc foarte bine.

Raportul realizat de banca BMO în urma unui sondaj efectuat de Pollara examinează starea de spirit a familiilor canadiene care au copii.

Canada are peste 5,6 milioane de familii cu copii care nu au împlinit vârsta de 18 ani. Venitul median al familiilor cu copii în care ambii părinți lucrează este de 93.700$.

Când vine vorba de starea financiară a acestora, aproape 50% dintre cei care au răspuns sondajului au declarat că rămân în urmă cu cheltuielile sau că trăiesc de pe o zi pe alta, fără să poată economisi niciun ban.

42% dintre părinții din categoria de vârstă 18-34 de ani au declarat că nu se ajung cu banii. Aceștia se arată și cei mai optimiști, cu 63% dintre ei convinși că economia canadiană este în creștere și că o duce mai bine decât cea a altor țări de pe glob.

Aceeași grupă de vârstă (18-34) este și cea mai îndatorată din Canada.

„Deși majoritatea familiilor tinere nu consideră că au probleme financiare, cifrele din sistemul bancar ne arată că, în mod tipic, au datorii mai mari decât generațiile precedente”, a declarat Tony Tintinalli, vicepreședintele BMO.

BMO recomandă monitorizarea constantă a cheltuielilor, creerea unui buget și respectarea acestuia și consolidarea datoriilor cu rate mari ale dobânzii pentru a obține dobânzi reduse.