Încă un cartier din Montreal nu mai vrea ”drive-thru”

Photo courtesy Rarye / Flickr

Rosemont-La Petite-Patrie nu mai aprobă drive-thru pe teritoriul cartierului.

Un al doilea cartier din Montreal nu va mai autoriza niciun fel de spațiu care oferă drive-thru pe teritoriul său.  Rosemont-La Petite-Patrie a votat ieri o moțiune prin care interzice serviciul la volan, indiferent de felul acestuia.

Singurele cazuri în care mașinile pot forma o coadă sunt la magazinele care comercializează materiale de construcții  sau pentru a plăti intrarea într-o parcare cu barieră.

Saint-Laurent este primul cartier din Montreal care a luat o măsură similară. Motivele principale sunt poluarea generată de mașinile care stau la coadă cu motorul pornit, descurajarea sedentarismului și efectele pe termen lung a consumului de mâncare nesănătoasă de la restaurantele tip drive-thru.

Restaurantele și cele câteva farmacii sau bancomate care oferă deja acces de tip drive-thru nu vor fi afectate de noua măsură.

1140963016 – Avis de motion – Règlement intitulé « Règlement modifiant le Règlement d’urbanisme de l’arrondissement Rosemont-Petite-Patrie » (01-279), afin d’interdire le service au volant à titre d’usage principal, complémentaire ou accessoire, sauf pour l’usage « centre de rénovation » et pour un poste de contrôle ou de paiement destiné à l’usage exclusif d’un parc ou d’une aire de stationnement, sur l’ensemble du territoire de l’arrondissement de Rosemont–La Petite-Patrie (01-279-39)

Ordinea de zi a ședinței de consiliu a fost publicată aici. Puteți asista oricând la ședințele consiliului local din Rosemont pe situl webtv.coop.