7000$ daune după ce l-au sechestrat în magazin

Canadian Tire trebuie să plătească unui client din Montreal 7.000$ despăgubiri.

Tribunalul a ordonat magazinului Canadian Tire de pe bulevardul Pie IX din Montreal să plătească 7.000$ unui client drept compensație pentru că a fost sechestrat și încătușat de forțele de ordine ale magazinului.

Abdellah Banane a încercat să returneze o pereche de roți ajutătoare pentru biciclete. Reprezentanții magazinului nu au vrut să-i restituie banii pentru că ambalajul era deteriorat. După o ceartă cu aceștia Banane a trântit cu roțile de pământ și a dat să plece din magazin.

El a fost ajuns din urmă de managerul magazinului care, după ce i-a aruncat câteva cuvinte rasiste legate de țara de origine a clientului, a blocat ușile și a chemat compania de securitate.

Agenții de securitate i-au luat telefonul atunci când Banane a încercat să sune la poliție și l-au dus cu forța într-o cameră unde l-au încătușat.

Polițiștii ajunși la fața locului după 30 de minute l-au eliberat pe Banane. După ce au vizionat înregistrarea camerelor de supraveghere i-au recomandat să acționeze compania în judecată.

Tribunalul de cauze minore a condamnat Canadian Tire la plata a 7.000$ despăgubiri, maximum posibil în cazurile care ajung în fața acestuia. Compania trebuie să plătească de asemenea, cheltuielile de judecată și o dobândă de 5% pe an din 2010 și până când va fi efectuată plata integrală.