Weekend-ul în Montreal

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Avem din nou un weekend încărcat în Montreal!

Putem răsufla ușurați, ploaia se termină în noaptea aceasta. După trei zile deprimante iese din nou soarele. La timp pentru o mulțime de activități gratuite care vor avea loc în Montreal.

Festivalul care vestește vara, Mondial de la bière, a început ieri. Mâine și poimâine putem degusta sute de beri de pe toate continentele la Palais des congrès.

Acum, că ne-am răcorit puțin, putem trage o fugă la plaja urbană din Vechiul Port. Aici ne așteaptă o sculptură uriașă din nisip. Dacă tot am ajuns aici, ne putem opri la festivalul Eureka, un Science Fair pentru curioșii de toate vârstele.

Red Bull a pregătit un concert sâmbătă de la 15:00 în Vechiul Port, cu Young Galaxy și Plants and Animals pe afiș. Concertul este gratuit dar trebuie să ne înregistrăm aici.

De aici, înapoi în centrul Montrealului. Quartier des Spectacles e presărat cu scene și concerte gratuite în cadrul festivalului Francofolies.

Un pic mai sus, pe Saint Laurent putem admira artă murală la festivalul cu același nume, un soi de graffiti frumos și legal. Străzile au devenit pietonale din nou, terasele s-au revărsat pe stradă, e frumos!

Pe seară ne putem opri la un concert ieftin la festivalul Suoni per il Popolo. Oh, pentru cei care au poftă de ceva spectacole indie, hopa și Fringe Fest.

Avem o vagă impresie că uităm ceva… Dacă știți ce, lăsați un mesaj! Weekend cu soare!