Vara, spărgătorii de locuințe iubesc Facebook-ul

Photo courtesy West Midlands Police

După o iarnă lungă, vin vacanțele!

E greu să ne abținem să publicăm pe Facebook poza proaspăt făcută cu telefonul dintr-un resort din sud! Da, da, aceea, cu cocktailul în mână și apa azurie. Prietenii comentează, vin like-urile, dar cel mai mult se bucură spărgătorii de locuințe.

Chiar dacă aveți setările de securitate bine făcute, s-ar putea ca unul din prietenii care comentează pe poză să nu le aibă. Răufăcătorii tocmai au aflat că nu sunteți acasă.

Un studiu efectuat de societatea de asigurări Aviva arată că spargerile de locuințe se înmulțesc în lunile iulie, august și septembrie cu 24%36%, respectiv 18%, față de luna februarie. Februarie este luna cu cele mai puține spargeri din an.

Societatea de asigurări sugerează luarea următoarelor precauții:

  1. Nu scrieți pe social media datele vacanțelor și nu publicați poze în timp ce sunteți plecați.
  2. Inspectați ușile și geamurile și asigurați-vă că nu pot fi deschise ușor. (așaașa, sau așa)
  3. Schimbați yala în momentul în care vă mutați într-o altă locuință.
  4. Rugați un vecin să vă ridice corespondența, folosiți timere pentru a aprinde și stinge automat o lumină.
  5. Instalați o alarmă, chiar simplă.
  6. Faceți inventarul bunurilor cu ajutorul unei camere de filmat, o să vă scutească de dureri de cap dacă va fi nevoie să vă folosiți asigurarea.

Deși numărul de spargeri de locuințe este în scădere, valoarea bunurilor furate a crescut cu 27% în ultimii cinci ani, conform datelor Aviva.

Quebecul deține recordul având cele mai multe spargeri de locuințe din Canada. Frecvența spargerilor în provincia noastră este cu 93% (!!!) mai ridicată decât media canadiană. Cele mai puține au loc în provinciile de la Atlantic.