UPAC își percheziționează ministerul de care aparține

Unitatea permanenta anti-corupție a  percheziționat sedii ale Ministerul Siguranței Publice.

Ca dovadă că nimeni nu este mai presus de lege, UPAC a executat un mandat de percheziție la un birou al ministerul responsabil cu forțele polițienești ale provinciei.

Ofițerii unității anti-corupție au căutat calculatoare folosite de administratori din minister într-un centru de distribuție din Quebec, unde se depozitează surplusul de mobilier și echipamente de calcul.

Perchezițiile au fost pregătite în urma unui pont primit de polițiști în 2013. Un alt mandat a fost executat la o companie IT care încheiase contracte cu ministerul, Informatique EBR.

Raidul de astăzi vine la doar o zi după ce UPAC a percheziționat din nou sediul central al Partidului Liberal. Informația a fost oferită chiar de către partid, într-un comunicat de presă.

Liberalii susțin că au anunțat percheziția pentru a dovedi transparența partidului. Ei au înmânat polițiștilor date informatice provenind de pe servere din sediu. Suntem anunțați în același comunicat că nu vor mai face niciun alt comentariu „pentru a nu dăuna anchetei aflate în desfășurare”.