Montreal, locul 4 la cele mai congestionate orașe

Foto courtesy Colin Rose

Vancouver ocupă prima poziție în topul celor mai congestionate orașe canadiene.

Deși rămânem blocați în trafic de nenumărate ori, Montreal ocupă doar locul patru între orașele canadiene cele mai congestionate. Orașul nostru se așează în mijlocul celor șapte orașe mari canadiene prezente în topul producătorului de aparate GPS, Tom Tom.

Marți dimineața și vineri seara sunt perioadele cele mai aglomerate în Montreal, în timp ce în diminețile de vineri și în după-amiezele de luni ne putem deplasa cel mai bine pe insulă. Anual pierdem 71 de ore (2,9 zile) blocați în trafic.

Vancouver este cel mai congestionat oraș canadian. Conform datelor obținute cu ajutorul GPS-ului, locuitorii acestui oraș pierd anual mai mult de trei zile și jumătate blocați în trafic.

Toronto ocupă al doilea loc, cu 3,45 zile pierdute anual în trafic, urmat îndeaproape de Ottawa. Șoferii din capitală pierd 3,37 zile la volan. Pentru aceste calcule, Tom Tom a luat în considerare o navetă de 30 de minute în condiții normale de trafic.

 

La nivel global, Moscova are cel mai congestionat trafic, cu un index de 74% și 128 de ore/an pierdute în medie în trafic. Istambul ocupă poziția a doua. Șoferii de aici au pierdut 120 de ore/an în trafic. Topul nu prezintă date pentru niciun oraș din România.

Pentru studiul complet click aici.