Angajații primăriilor din Montreal sunt triști

Primăria Montrealului
Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

2013 a fost anul în care moralul angajaților din primăriile din Montreal a fost cel mai scăzut.

Într-un an cu primari demisionari sau arestați și cu anchete anti-corupție, 2.101 de angajați ai primăriei au făcut apel la serviciile de ajutor psihologic, parte a Programului de Ajutor al Angajaților (PAE).

Mai mulți angajați ai orașului s-au declarat șocați de descinderile Unității Permanente Anti-Corupție (UPAC) la primărie și în șase birouri de cartier. În mijlocul audierilor de la comisia Charbonneau, 368 de angajați au beneficiat de consultanță juridică din partea PAE.

Mai mulți angajați au avut nevoie de consiliere psihologică după ce Robert Rousseau, șeful serviciului de autorizații de construcție din Côte-des-Neiges-Notre-Dame-de-Grâce, s-a sinucis în martie 2013. Rousseau fusese interogat de către UPAC în legătură cu acordarea unor autorizații de construcție firmelor controlate de Tony Accurso. Două luni mai târziu, Michael Applebaum era arestat.

Morneau Shepell, o companie care oferă servicii de suport pentru angajați, a efectuat în 2013 nu mai puțin de 23 de intervenții pentru gestionarea stresului „post-traumatic” la diferite echipe ale primăriei. În anul 2012, angajații primăriei au avut nevoie de 14 intervenții din același motiv.

Conform La Presse, președintele comitetului executiv al Montrealului, Pierre Desrochers, a declarat că primăria lucrează la instaurarea unui climat de încredere și noul „suflu” din primărie va ajuta angajații să se simtă mai puțin stresați.