Super-spitalul MUHC, mai scump cu 200 milioane $

Foto courtesy MUHC

SNC Lavalin a trimis guvernului o notă de plată suplimentară de 191.5 milioane de dolari.

Metoda este deja încetățenită în Quebec: compania de construcții licitează cu 25% mai ieftin decât ar costa proiectul, câștigă contractul, construiește jumătate, trimite o factură cu 30-40% mai mare decât cea depusă la licitație. Guvernul plătește, compania se alege cu un profit frumos.

Conform unei investigații a emisiunii Enquête a Radio Canada, SNC Lavalin cere 191.5 milioane de dolari adiționali pentru construcția centrului spitalicesc McGill.

Din această sumă, 171 de milioane de dolari ar reprezenta construcții care nu sunt parte din proiectul inițial, cum ar fi un pod care să lege parcarea de clădirea spitalului.

Restul de 21,5 milioane de dolari revendicați de SNC Lavalin reprezintă penalizări pentru întârzierea lucrărilor de către boardul McGill. Lentoarea cu care beneficiarul a luat anumite decizii ar fi dus la oprirea lucrărilor pe șantier în mai multe rânduri.

Purtătorul de cuvânt al MUHC a declarat pentru Radio Canada că astfel de revendicări sunt normale într-un proiect de asemenea anvergură și că cererile SNC Lavalin vor fi analizate cu „rigoare și fermitate”.


1,3 miliarde $ nota de plată de până acum pentru spitalul McGill. (nu include suma revendicată de SNC Lavalin)