“Space Oddity”-ul lui Chris Hadfield va fi șters de pe Youtube

Au mai rămas câteva ore pentru a viziona videoclipul piesei “Space Oddity” pe Youtube.

Lansată de David Bowie în 1969 și interpretată în spațiu de canadianul Chris Hadfield, piesa va fi retrasă din cauza drepturilor de autor. Astronautul le-a obținut doar pentru un an de zile.

Sunetul a fost înregistrat pe Stația Spațială Internațională, filmările au fost făcute tot acolo și apoi transmise pe pământ unde au fost montate de fiul astronautului. Videoclipul a devenit viral, ajungând la peste 22 de milioane de vizualizări.

Chris Hadfield a reușit să captiveze tot globul pământesc într-un fel care amintește de aterizarea lui Neil Armstrong pe lună.

Reacțiile fanilor nu s-au lăsat așteptate. Cei mai mulți critică măsura și califică versiunea lui Hadfield drept „una dintre cele mai reușite din istorie”.

“Space Oddity” va fi retrasă de pe Youtube în cursul acestei zile. Posibilitatea ca aceasta să dispară de pe internet este însă nulă. Majoritatea fanilor downloadează deja videoclipul care va apărea, cu siguranță, în alte colțuri ale internetului.

PS: Printre sutele de mesaje trimise de pe Stația Spațială pe contul său Twitter, Hadfield a postat și două imagini cu Montrealul văzut de sus.