La grande bouffe 2: Operațiunea “micii”

19 mai, 2014 – Știri de Montreal a organizat un top ai micilor cumpărați de la toate magazinele românești din Montreal

Vestitul nostru juriu s-a reunit pe Mont-Royal duminică pentru a decide care sunt cei mai buni mititei din Montreal.Juriul_mititei

 

Cum altfel să sărbătorim venirea căldurii după o iarnă mult prea lungă și grea decât cu mici la grătar?

Am avut în juriu un ardelean, un bănățean, un moldovean, un muntean, un oltean și o mândră  dobrogeancă. Cei șase membri ai panelului nostru provin din toate regiunile României și au avut o sarcină foarte grea: au degustat și au dat note de la 1 la 10 mititeilor cumpărați de la magazine românești din Montreal, fără a ști însă de la ce magazin provin mititeii.

Micii care au adunat cel mai mare punctaj au fost declarați câștigători.

Am cumpărat mici de la șase magazine românești: Balkani (Jean Talon), Balkani (La Pavel), Bourret, București, Transilvania și Vatra. I-am făcut pe grătar de cărbuni, i-am stropit cu bere și i-am mâncat în una din cele mai frumoase zile din acest an. Muuuult mai bine decât astă iarnă, când am organizat operațiunea cârnații la -23 de grade.

La final, am adunat notele, am deschis plicul cu numele magazinelor și iată ce a ieșit:

Surprinzător, micii de la magazinul București au ieșit pe ultimul loc, deși juriul nostru a declarat cârnații de la București câștigători în clasamentul de iarna trecută. Dacă vreți să vedeți cum arată topul cârnaților proaspeți din Montreal, click aici.

Ce gust aveau mititeii acum 100 de ani

Și ca să vedeți că suntem oameni serioși, Știri de Montreal a pregătit, pe lângă mititeii de la magazinele românești, și celebra rețetă de mici de la Carul cu Bere de la începutul secolului XIX.

Micii făcuți după rețeta trimisă la 1920 au fost parte din concurs, au fost notați, dar nu au fost incluși în clasamentul final. Nu au fost foarte apreciați de juriul nostru oricum, obținând un punctaj de 40,5, ceea ce i-ar fi plasat pe locul 5. Comparați cu cei de acum, mititeii făcuți după rețeta originală sunt mult prea condimentați.

Pentru cei curioși cum se făceau micii acum aproape 100 de ani în București, iată rețeta aici.

Și cu aceasta, declarăm deschis sezonul la grătar! Indiferent de unde cumpărați micii, vă dorim să aveți o vară minunată și lungă! Să înceapă petrecerea!