Bebeluș răpit din maternitate, găsit după 3 ore

Femeia care l-a răpit a fost identificată și se află în custodia poliției.

Bebelușul în vârstă de doar o zi a fost răpit dintr-o maternitate din Trois-Rivières de o femeie de 21 de ani, îmbrăcată în uniformă de infirmieră. Ea a intrat în salon și l-a luat de lângă mama sa, sub pretextul că trebuie să îl cântărească. A fugit apoi cu el din spital.

Polițiștii au transmis de urgență imagini de pe camerele de supraveghere. Femeia a urcat cu copilul într-o Toyota Yaris roșie, cu un abțibild “Bébé à bord”.

rapitoare

Patru prieteni pornesc în căutarea lui

Mélizanne Bergeron, sora ei geamănă Sharelle, Marc-Andre Coté și Charlène Plante, patru prieteni din Trois-Rivières, au hotărât să pornească în căutarea mașinii prin oraș.  În timp ce patrulau pe străzi au văzut captura de pe camerele de supraveghere publicată de polițiști pe social media.

Plante a recunoscut imediat femeia din poză, era fosta ei vecină. Cei patru au pornit imediat către ultima adresă a prietenei lor. Acolo au văzut parcat Yaris-ul roșu și au sunat imediat la poliție.

Câteva minute mai târziu, bebelușul nevătămat a ajuns în brațele polițiștilor.

bebe

Proaspeții părinți au publicat un mesaj de mulțumire pe Facebook celor patru prieteni.

„… Quatre merveilleuses personnes, que nous avons eu la chance de rencontrer, ont identifié cette femme grâce à Facebook…”

Suspecta, în vârstă de 21 de ani, se află în spital pentru evaluare psihiatrică. Ministrul sănătății, Gaétan Barrette, a trimis o circulară la toate maternitățile din Quebec prin care cere revizuirea procedurilor de securitate.

Mesajul publicat pe Facebook de părinții bebelușului, în întregime: