Trafic de droguri – 27 de arestări

Polițiștii au arestat 27 de persoane în cadrul unei operațiuni de dezmembrare a unei rețele de trafic de droguri ce opera în Laval, Montreal și împrejurimi.

Câteva sute de mii de dolari, zeci de mii de pastile de droguri de sinteză, cocaină, marijuana, hașiș, o armă de foc și echipament folosit la fabricarea stupefiantelor au fost confiscate de polițiști.

Operațiunea coordonată de poliția Laval a început la ora 5 în această dimineață. 300 de polițiști din mai multe orașe au executat 36 de mandate de percheziție în  Laval, Montreal, Saint-Jérôme, Sainte-Sophie, Saint-Bruno și în alte patru localități.

Cele 27 de persoane arestate au fost transportate la centrul de detenție din Laval și vor apărea joi în fața judecătorilor. Alte persoane ar mai putea fi arestate.

„Credem că rețeaua avea legături și cu crima organizată, având în vedere mărimea teritoriului în care operau”, a declarat Frédéric Jean, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Poliție Laval.

Ancheta care a dus la dezmembrarea rețelei de traficanți a început în luna septembrie a anului trecut și a fost condusă de divizia care se ocupă cu benzile de cartier din cadrul poliției Laval.