Imigrări ilegale – doi români din Laval arestați

FOTO: Arhiva Știri de Montreal

Două persoane suspectate că au facilitat în mod ilegal procesul de imigrare mai multor cetățeni români, au fost arestate.

Este vorba de Georgeta Samson, de 60 de ani, și soțul ei Felix Diaconescu, de 69 de ani, din Laval, potrivit unui comunicat al poliției federale. Ancheta a fost realizată de către ofițerii specializați pe imigrare și pașapoarte ai poliției federale, care au confiscat sute de documente contrafăcute.

Ancheta a demonstrat că Samson și Diaconescu au produs documente false, inclusiv certificate de naștere, pentru a facilita procesul de imigrare pentru cetățeni români.

În calitate de traducător oficial, Georgeta Samson a asistat mai mulți cetățeni români în fața agențiilor canadiene de imigrare și în fața ministerului justiției. Felix Diaconescu și-a folosit poziția de „commissioner for oaths” pentru a legaliza documente false folosite în procesul de imigrare.

Poliția a descoperit la domiciliul celor doi un adevărat laborator de falsificare de documente. Peste 700 de nume, majoritatea români, au fost găsite în documentele și calculatoarele suspecților. Această descoperire pune la îndoială adevărata identitate a tuturor românilor, inclusiv copii, care au folosit serviciile oferite de Samson și Diaconescu.

Cei doi români vor apărea în fața tribunalului din Laval și vor trebui să răspundă la acuzații de fals și uz de fals, falsificare de documente și însemne oficiale, posesie de instrumente pentru producerea de documente false.

Ancheta este încă în desfășurare și ar putea duce la alte arestări.

Vom reveni cu amănunte.