Imigrare – Quebec primește cu 70% mai puține dosare începând de azi

1
FOTO: Arhiva Știri de Montreal

Ministerul imigrării din Quebec a publicat numărul maxim de dosare acceptate în perioada 1 aprilie, 2014 – 31 martie, 2015.

Programul de acceptare a imigranților din categoria muncitorilor calificați (Programme régulier des travailleurs qualifiés) va lua în considerare numai primele 6.500 de cereri pentru certificatul de selecție CSQ. Cererile trimise după ocuparea celor 6.500 de locuri vor fi returnate.

Acest număr însemnă o reducere cu aproape 70% a cererilor acceptate. În perioada 1 august, 2013 – 31 martie, 2014, Quebecul a acceptat 20.000 de cereri în cadrul aceluiași program. Din august și până în decembrie, anul trecut, Ministerul imigrării a primit 7.000 de cereri pentru certificatul de selecție. Dacă numărul se menține și în acest an, cele 6.500 de dosare se vor primi până la sfârșitul verii.

Ministerul a declarat că reducerea a fost necesară având în vedere numărul uriaș de dosare aflate încă în stadiu de procesare. Primirea unui număr redus de dosare ar garanta o procesare accelerată și o triere mult mai eficientă a celor care doresc rezidența permanentă.

Quebecul va primi în aceeași perioadă 1.750 de dosare de investitori și 500 de dosare de antreprenori.

Excepții

Numărul maxim de mai sus nu se aplică celor care:

  1. au depus dosarul prin „Programme de l’expérience québécoise” (studii sau loc de muncă stabil în Quebec)
  2. au o ofertă de muncă validă la dosar;
  3. Immigration Canada le-a acceptat deja cererea pentru rezidența permanentă;

Despre ordinea în care vor fi procesate dosarele și exigențele cu privire la cunoștințele de limbă franceză am scris aici odată cu adoptarea lor în luna iulie a anului trecut.

One Response