Contrabandă cu tutun – 28 de arestări

Foto Wikimedia Commons

Cea mai vastă operațiune polițienească îndreptată împotriva contrabandei cu tabac a adus roade în această dimineață.

O importantă rețea de contrabandă cu tutun a fost demontată de poliția provincială, ajutată de polițiștii de frontieră canadieni și americani. Este cea mai mare anchetă realizată vreodată în America de Nord în domeniul contrabandei cu tabac. Valoarea fraudei a fost evaluată la 30 de milioane de dolari.

Polițiștii au arestat 28 de persoane și au efectuat în jur de treizeci de percheziții, majoritatea din Montreal. Printre arestați se află și Nicola Valvano, membru al mafiei italiene din oraș.

Ancheta a demonstrat că mafia cumpăra tutun din SUA și îl introducea ilegal în Canada prin postul de frontieră Lacolle și prin rezervația Akwesasne. Tutunul ajungea apoi în fabrici din Kahnawake. Toată operațiunea era organizată de mafie.

[dropshadowbox align=”none” effect=”lifted-both” width=”600px” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ]În urma perchezițiilor au fost confiscate:

  • 4 tone de tabac, în valoare de 7 milioane pe piața neagră
  • 450.000 $ în bani lichizi
  • 1.300 de plante canabis
  • un pistol de 9 mm

[/dropshadowbox]

Peste 400 de polițiști au fost mobilizați în această dimineață. La operațiune au participat membri ai SPVM, SQ, RCMP, ai poliției Laval, Longueuil, Richelieu-Saint-Laurent, Châteauguay, Saint-Jean-sur-le-Richelieu și Roussillon.

Drumul_tabacului_Contrabanda