Avioane de vânătoare canadiene pornesc către România

Foto: Cpl Pierre Habib, 3 Wing Bagotville / Canadian Forces

Șase avioane de vânătoare canadiene se vor îndrepta către România marți dimineață.

Update 28/04/201409:35 –  Avioanele au decolat de la baza militară 3 Wing din Bagotville (QC) în jurul orei 9, în această dimineață.

Cele șase avioane de vânătoare de tip CF-18 Hornet și personalul de suport vor pleca de la baza militară Bagotville din Quebec către o bază din România. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării canadian, avioanele canadiene vor patrula spațiul aerian românesc, regiunea Baltică și vor participa la misiuni de antrenament sub egida NATO.

Cele șase CF-18 canadiene staționate în România vor asista operațiunile NATO în Europa de Est. Ele se vor alătura aparatelor de zbor românești și americane care operează deja în regiune.

„Canada răspunde situației în desfășurare în Ucraina alături de aliații noștri din NATO. Contribuim la o serie de măsuri militare concepute pentru a-i reasigura pe aliații noștri din Europa Centrală și de Est”, a declarat ministrul apărării canadian, Rob Nicholson.

O echipă formată din 15 specialiști în planificare operațională a fost trimisă încă din 22 aprilie pentru a completa personalul care deservește cartierul general al forțelor aliate aflat în Casteau, Belgia.

Galerie foto CF-18 Hornet, courtesy Canadian Forces: