Oscar pentru documentarul montrealez „Doamna de la nr. 6”

1

Un Oscar meritat pentru o poveste atât de frumoasă!

Doi montrealezi au câștigat Oscarul pentru scurtmetraj documentar cu frumoasa poveste a pianistei Alice-Herz Sommer. Considerată atât cea mai bătrână pianistă din lume, cât si cel mai bătrân supraviețuitor al Holocaust-ului, Alice-Herz Sommer a decedat săptămâna trecută, la vârsta de 110 ani.

Atât Regizorul Malcolm Clarke, cât și producătorul Nicholas Reed sunt din Montreal. Fiecare minut din cele 38 ale documentarului The Lady in Number 6: Music Saved My Life vă va inspira și, ca să-l cităm pe regizorul documentarului, „vă va ajuta să trăiți o viață mai fericită”.

„Muzica mi-a salvat și încă îmi salvează viața”
Alice-Herz Sommer

Documentarul rulează la Cinema Parc până joi. El poate fi vizionat online pentru suma de 5$ sau descărcat pentru 10$.

Un alt film premiat la această ediție a Oscar-urilor este „Dallas Buyers Club”, în regia montrealezului Jean-Marc Vallée. Jared Leto, actorul secundar al filmului, a câștigat un Oscar, în timp ce Adruitha Lee și Robin Mathews au luat Oscarul pentru cea mai bună coafură și cel mai bun machiaj.

One Response

  1. masi

    Pacat ca nu are subtitrare in lb romana.Inteleg doar din imagini ca muzica a salvat inca un om.sunt muzician roman (pensionar si locuiesc in Romania dar am doi copii in Montreal.