Nuit Blanche 2014

Sute de activități, metrou și autobuze toată noaptea.

Pentru cei neinițiați, Nuit Blache este un amestec de artă, film, concerte și petreceri în galeriile, librăriile, muzeele, cinematografele și cafenelele Montrealului. Este parte a festivalului, destul de dezordonat, Montréal en Lumière, un festival care ar trebui să ne ocupe puțin timpul până la St Patrick’s day.

Noaptea Albă este însă plină de surprize! Începând cu pinguinii care vor ieși la plimbare în afara Biodomului (17:00) și terminând cu petreceri pe patine, Nuit Blanche are ceva de oferit pentru oricine.

Noaptea_Alba_Montreal_Nuit_Blanche-17Puteți să vă dați gratuit cu roata gigantică din Quartier des Spectacles sau să vizitați o expoziție foto despre Haiti în același loc. Muzeul de Artă (MMFA) s-a aliat în premieră cu Muzeului de Artă Contemporană pentru a prezenta o selecție de lucrări contemporane în același loc.

Intrați la adăpost în culoarele ce leagă Montrealul subteran și o să dați peste lucrările a zeci de artiști, parte a circuitului Art Souterrain.

Dacă v-ați săturat de artă, puteți trage o fugă la Institutul Goethe pentru Folie Deutschland. Marlene Dietrich (alias Angela Konrad) vă va fi alături pentru o seară cu dansuri tradiționale din Bavaria, Rammstein, Einstürzende Neubauten, Goethe, Marx, Brahms și multă bere nemțească.

Sau puteți să apăreți la poarta barului Le Bleury – Bar à Vinyl, unde vor mixa 15 DJ locali (“the city’s finest”, spun organizatorii), membri ai colectivului Music Is My Sanctuary.

Dar, cel mai bine, descărcați aplicaţia-ghid pentru iPhone şi Android. Oferă sugestii în funcţie de locaţia în care vă aflaţi și puteți să vă creați un itinerar personalizat pentru toată noaptea.

Galerie foto: edițiile trecute: