Montrealul – the place to be pentru business

Montrealul oferă cele mai scăzute costuri pentru business între marile orașe din Canada și SUA.

Pentru cei care vor să înceapă un business într-un oraș mare din America de Nord, Montrealul este “the place to be”, potrivit unui raport al companiei de consultanță KPMG, care a analizat competitivitatea pentru business a 107 orașe din 10 țări.

Între cele 34 de mari orașe (peste 2 milioane de locuitori în zona metropolitană) din SUA și Canada, Montrealul se clasează pe primul loc. Costurile reduse de transport, precum și prețurile scăzut-moderate ale electricității și cele ale leasingului industrial sunt factori care contribuie la competitivitatea Montrealului, care a surclasat orașe mari canadiene precum Toronto sau Vancouver.

1 Montreal
Avantaje: transport și curent ieftin
2 Toronto
Dezavantaje: costuri salariale mari și curent scump
3 Vancouver
Avantaje: costuri imobiliare și salariale ridicate

În topul tuturor celor 15 orașe canadiene – indiferent de mărime, Montreal este pe locul 8. Pe primul loc se află Moncton (New Brunswick), urmat de Charlottetown (PEI) și Quebec City pe locul 3.

Cel mai ieftin e la Moncton
1Moncton
2Charlottetown
3Quebec City
4Fredericton
5Halifax

Toronto se află pe locul 11 în topul orașelor canadiene, având de partea sa gazul natural ieftin și costurile scăzute de transport, dar fiind dezavantajat de costuri salariale mari și prețul ridicat al curentului electric. Vancouver este cel mai scump oraș pentru business din Canada.

În topul țărilor, Canada este cea mai competitivă piață matură pentru operarea unei afaceri, urmată de Olanda și Marea Britanie. Costul de operare a unei afaceri este cu 7,2% mai scăzut în Canada față de SUA.

“Studiul din acest an arată că organizațiile care au planuri de expansiune ar trebui să ia în considerare Canada”, a declarat Elio Luongo, Canadian Managing Partner, Tax, KPMG