Liberalii ar câștiga majoritate dacă am avea alegerile acum

Liberalii se așează confortabil în fruntea plutonului.

Un sondaj Leger Marketing, comandat de Journal de Montreal, arată că liberalii continuă să crească în procente. În același timp PQ a mai scăzut în sondaje cu 4%.  Dacă am avea alegeri acum, liberalii ar forma un guvern majoritar.

Din cei 3.692 de rezidenți care au răspuns sondajului Leger Marketing, 40% ar vota pentru PLQ-ul lui Philippe Couillard, în timp ce doar 33% ar vota pentru Parti Québécois. Coalition Avenir Québec este pe locul trei cu 15%, urmată de Québec Solidaire care adună 9% din intențiile de vot.

Evoluția partidelor în timp.

Pauline Marois a reușit să strângă destui suporteri cu propusa cartă a valorilor. Graficul arată o creștere constantă a partidului începând cu luna iunie a anului trecut, când discuțiile și protestele pro sau contra cartei s-au intensificat.

A reușit însă să piardă tot acest avantaj, aparent prin numirea lui Peladeau ca și candidat pentru Saint Jerome. Aducerea unui candidat corporatist (și suveranist în același timp) nu a atras electoratul tradițional liberal. PQ a reușit, însă, să piardă susținerea sindicatelor.