Soci 2014, ziua 7: argintul la patinaj artistic

Patrick Chan nu a reușit să-l depășească pe japonezul Yuzuru Hanyu.

Patrick_ChanChan a luat medalia de argint la patinaj artistic, adăugând a 11-a medalie la palmaresul echipei canadiene olimpice.

Echipa de hochei masculin a trecut fără probleme de Austria, terminând meciul cu 6-0. Carey Price a fost înlocuit în poartă de Roberto Luongo de la Vancouver Canucks. Următorul meci va fi împotriva Finlandei, duminică la ora 12:00 (Eastern Time).

În meciul de curling, canadienii au învins echipa Norvegiei cu 10 – 4. Sâmbătă vor întâlni echipa Marii Britani,i iar duminică vor juca împotriva Statelor Unite și a Chinei.

România

Calificat în finală la patinaj artistic, Zoltan Kelemen a terminat pe penultimul loc.

În manșa a doua a probei de scheleton, Dorin VELICU s-a clasat pe locul 25, cu două locuri mai sus decât în manșa precedentă. Manșa a treia va avea loc mâine dimineață, de la ora 9:45 (Eastern Time). În competiția feminină, Maria Marinela MAZILU a terminat pe ultimul loc (20) amândouă manșele la scheleton.

Paul Constantin PEPENE a terminat pe locul 62 finala de schi fond, 15 km clasic, în timp ce colegul său, Florin Daniel PRIPICI, nu a participat. Vorbind tot de schi, Ioan Valeriu ACHIRILOAIE nu a reușit să termine coborârea în calificările la super-combinată, schi alpin. La proba de săritură, Sorin Iulian Pitea, de numai 16 ani, a terminat pe locul 51 și nu se califică mai departe.