Soci 2014, ziua 6: Canada bate Norvegia la hochei

Foto: NASA / Soci văzut de pe Stația Spațială Internațională

Canada a început bătălia pentru a-și păstra titlul de Campioană Olimpică la hochei.

După un start destul de lent, echipa masculină de hochei și-a revenit și a învins Norvegia cu 3-1. Mike Babcock, antrenorul canadienilor, s-a declarat nemulțumit de evoluția echipei. El va lua măsurile necesare după vizionarea și analizarea meciului. Următorul meci al Canadei va avea loc mâine la ora 12:00, împotriva Austriei.

Echipa de patinaj viteză s-a clasat pe locul 4 și a ratat calificarea în finala probei de 5.000 m – ștafetă, după ce François Hamelin, fratele campionului olimpic Charles Hamelin, a căzut în prima parte a cursei. Tot pe locul patru s-a clasat și echipa Canadei de sanie.

Vești bune primim de la patinaj artistic și curling. Patrick Chan este clasat pe poziția a doua la patinaj artistic (programul scurt) și își continuă drumul către podium. Trecând la curling, Jennifer Jones a condus echipa feminină către o nouă victorie, 8-5 împotriva Elveției.

România

România a avut patru reprezentanți care au concurat astăzi la Soci. Cea mai bună performanță a fost realizată de patinatorul Zoltan Kelemen, care s-a calificat pentru programul liber la patinaj artistic. Finala este mâine.

Timea Sara a terminat pe poziția 62 proba de schi fond 10 km clasic, iar Cornel Puchianu a terminat pe locul 60 proba individuală – 20 km, biatlon.

Marinela Mazilu este pe ultimul loc la skeleton. Mai are de completat două coborâri mâine.

Rep. Moldova

Singura concurentă care a reprezentat azi Moldova, schioarea Alexandra Camenscic, a terminat pe poziția 71 proba de schi fond 10 km clasic. Niciun sportiv din Republica Moldova nu concurează vineri.