Român, agresor sexual în serie, arestat în Longueuil

Bărbatul de 31 de ani trebuie să răspundă la 32 de capete de acuzare.

Eduard-Stefan Georgescu, de 31 de ani, a fost arestat la finalul celei mai mari investigații condusă vreodată de polițiștii din Longueuil, într-un caz de agresiuni sexuale în serie.

Polițiștii sunt pe urmele bărbatului din anul 2007. Agresiunile au avut loc în Brossard între anii 2007-2012. Eduard-Stefan Georgescu a petrecut anul 2013 în închisoarea Bordeaux, ispășind o pedeapsă tot pentru agresiune sexuală.

Individul acosta femei cu vârste cuprinse între 13 și 29 de ani, la lăsarea serii, sub pretextul că s-a rătăcit. Apoi le agresa sexual amenințându-le cu un cuțit. Pe parcursul anilor a înlocuit cuțitul cu o armă de foc.

Polițiștii au primit un ajutor neașteptat în luna noiembrie a anului trecut, când o altă victimă din Montreal a recunoscut portretul robot și a sunat la poliție. Cu ajutorul ei, și a probelor ADN, oamenii legii au putut să probeze implicarea lui Eduard-Stefan Georgescu în alte 11 cazuri de agresiune sexuală.

 

 

32
capete de acuzare
4 agresiuni sexuale armate
5 agresiuni sexuale
5 sechestrări
5 tentative de sechestrare
1 amenințare
3 tentative de răpire
1 posesie de armă
1 hărțuire
2 acțiuni indecente
4 utilizare arme false
1 deghizare

 

 

Eduard-Stefan Georgescu-2

Eduard-Stefan Georgescu / Foto Poliția Longueuil.

Polițiștii din Longueuil invită orice persoană care ar avea informații să sune la 450-463-7211.

 

Portretul robot al românului a avut consecințe tragice.

Un șofer al companiei de transport în comun din Longueuil, care semăna cu portretul robot, a trebuit să intre în concediu medical după ce a suferit o cădere psihică din cauza glumelor continue ale colegilor.

El s-a întors la servici după terminarea concediului, însă glumele colegilor au continuat. Omul și-a luat viața la scurt timp. Conform polițiștilor, șoferul nu a fost niciodată pe lista de suspecți.