Parti Québécois crește în continuare în sondaje

Pauline Marois, prim-ministrul Quebecului. FOTO: Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Formațiunea politică se așează tot mai confortabil în teritoriul unei majorități parlamentare.

Un nou sondaj de opinie efectuat de CROP pentru La Presse arată că Parti Québécois (PQ) continuă să câștige noi suporteri. Partidul condus de primul ministru Pauline Marois este preferat de 40% dintre locuitorii cu drept de vot din Quebec, în creștere cu 5% față de luna trecută.

Partidul Liberal a pierdut un procent, obținând doar 34% dintre intențiile de vot. În același timp, doar 22% dintre intervievați consideră că liderul partidului liberal ar fi un bun prim ministru.

Restul intențiilor de vot se împart între Coalition Avenir Québec, care a obținut 16%, Québec Solidaire, cu 7% și Option Nationale cu numai 2%.


Zvonurile conform cărora PQ se pregătește de alegeri anticipate s-au întețit în ultimele luni. Acțiunile guvernului Marois par să ducă în această direcție.

15 miniștri PQ, în frunte cu Pauline Marois, și-au petrecut ultimele săptămâni deplasăndu-se peste tot în Quebec, unde au făcut nu mai puțin de 85 de anunțuri. Multe dintre anunțuri au venit sub forma unor promisiuni de investiții în regiunile respective.

Toate comunicatele de presă trimise înainte de vizite au fost intitulate „Turneu excepțional al guvernului Quebecului”. Între timp, Marois a pornit și o campanie pentru suveranitate pe internet.

Partidele din opoziție au criticat vehement folosirea banilor publici pentru deplasările în provincie. Ei califică turneul guvernului ca fiind, fără îndoială, unul electoral.