Montreal, pe locul 4 în America de Nord la calitatea vieții

3

Topul nord-american este dominat de orașe canadiene.

Vancouver, Ottawa, Toronto și Montreal domină în topul nord-american la calitatea vieții, într-un studiu anual efectuat de Mercer.

La nivel mondial, topul este dominat de orașe europene, Vancouver fiind singurul oraș nord-american în top 10.

Viena și-a păstrat primul loc în topul global, urmată de Zurich, Auckland (Noua Zeelandă) și Munchen. Vancouver ocupă locul 5 în acest top, în timp ce Montreal alunecă pe un modest loc 23. Bagdad ocupă ultimul loc din cele 460 de orașe studiate.

Top 5 America de Nord

1.Vancouver
locul 5 mondial
2.Ottawa
locul 14 mondial
3.Toronto
locul 15 mondial
4.Montreal
locul 23 mondial
5.San Francisco
locul 27 mondial

Top 5 global

1.Viena
(Austria)
2.Zurich
(Elveția)
3.Auckland
(Noua Zeelandă)
4.Munchen
(Germania)
5.Vancouver
(Canada)

Pentru întocmirea acestui top, Mercer ia în considerare climatul socio-politic, economia, accesul la informație, respectarea drepturilor omului și accesul la serviciile medicale. Topul este folosit mai cu seamă de companiile multinaționale în cazul intrării pe noi piețe și pentru a calcula primele angajaților expați.

3 Responses

  1. Guest

    Nu stiu cum o fi ajun Montrealul pe locul 4, insa la capitolul “servicii medicale” tot Quebecul sta ingrozitor de rau…Sa n-ai acces la un medic de familie, sa astepti cu lunile sau chiar cu anii ca sa te vada un specialist sau sa poti fi operat, sa astepti 10-15 ore in urgente nu e deloc demn de un loc 4 in America de Nord…

  2. Cristian Radu

    Nu stiu cum o fi ajuns Montrealul pe locul 4, insa la capitolul “servicii medicale” tot Quebecul sta ingrozitor… Sa n-ai acces la un medic de familie, sa astepti cu lunile sau chiar cu anii ca sa te vada un specialist sau sa poti fi operat, sa astepti 10-15 ore in urgente nu e deloc demn de un loc 4 in America de Nord…