Codere vrea camere de supraveghere pe străzile din Montreal

Ele ar fi instalate mai cu seamă în centrul Montrealului și în cartierul gay.

Denis Codere, primarul Montrealului, dorește o dezbatere informală pe tema instalării de camere de supraveghere pe străzile orașului. El susține că Montreal are nevoie de mai multe camere de supraveghere, dar că dorește să se asigure de existența unui cadru legal, care să asigure protecția datelor personale ale cetățenilor.

Șeful poliției, convocat la primărie, nu s-a declarat pro sau contra camerelor de supraveghere, menționând doar că poliția are deja în jur de 20 de camere instalate în centru. Cele mai multe dintre ele se află în zona stației de metrou Beaudry, în Gay Village. Alte câteva camere de supraveghere monitorizate de SPVM se află pe bulevardul St Laurent, la nord de Sherbrooke.

La întrebările legate de costurile unui astfel de proiect, primarul a răspuns că „Montreal are întotdeauna bani pentru siguranța locuitorilor lui”. El a mai adăugat că nu se pune problema instalării de camere de supraveghere peste tot și că ar putea chiar muta unele dintre camerele instalate acum aproape zece ani.


1.200 Numărul de camere de supraveghere operate de STM în autobuze și stații de metrou din Montreal.
   800 Numărul de cereri de acces la imaginile înregistrate de camerele SPVM primite de polițiști într-un an de zile.


Foto (CC BY 2.0), courtesy Frédéric BISSON.