36 sunt prea multe

Înmulțirea populației de căprioare în parcul Pointe-aux-Prairies dă bătăi de cap Montrealului.

Montreal încearcă să găsească o soluție pentru parcul Pointe-aux-Prairies, care a fost ales drept domiciliu de 36 de căprioare. Numărul a fost confirmat de Ministerul Mediului care a survolat zona în elicopter.

Căprioarele nu au prădători naturali pe insulă, iar numărul lor este mult mai mare decât poate suporta flora din parc. Cel mai probabil, animalele au apărut în acest loc trecând peste fluviul înghețat complet uneori, în timpul iernii.

În încercarea de a găsi soluții, orașul a înființat o „comisie specială de urgență”, formată din reprezentanți ai primăriei și specialiști din Ministerul Mediului și Sépaq­­.

Réal Ménard, omul responsabil de parcurile de pe insulă, a declarat că animalele nu pot fi mutate și în niciun caz împușcate. Nici sterilizarea lor nu este o soluție, din două motive. Scăderea populației s-ar întâmpla pe o perioadă de 10-15 ani și între timp alte căprioare ar putea trece fluviul pentru a se stabili în același loc.

Soluția propusă de „comisia specială de urgență” va veni peste câteva luni. Între timp am putea învăța să conviețuim cu ele.

Foto courtesy  jonnnnnn.