Sugrumată de scările rulante

O femeie de 47 de ani, din Montreal, și-a pierdut viața în stația de metrou Fabre.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 9, în această dimineață. Femeia cobora în stația de metrou Fabre, când scările rulante pe care se afla i-au prins fularul. În momentul în care s-a aplecat în încercarea de a se elibera, scările rulante i-au prins și părul. A decedat strangulată de fular.

Un trecător a sunat la 911, însă pompierii ajunși primii la fața locului nu au mai putut să facă nimic pentru a o salva. Purtătorul de cuvânt al poliției a declarat că vor avea mai multe informații după examinarea camerelor de supraveghere instalate în stația de metrou.

Până acum nu se știe de ce nu a apăsat nimeni pe butonul de oprire de urgență, instalat la ambele capete ale oricărei scări rulante, sau dacă acesta funcționa corect.

Scările rulante din Canada trebuie să respecte standardele de siguranță ASME A17.1. Conform acestor standarde, ele trebuie să fie echipate cu senzori de impact la treptele individuale. Senzorii ar trebui să oprească automat scara în cazul în care detectează obiecte străine prinse între trepte. Fularul ar fi putut să fie prea subțire pentru a declanșa senzorii de impact.

De asemenea, orice scară rulantă trebuie să aibă butoanele de oprire de urgență, perii pe marginea treptelor pentru a preveni prinderea accidentală a hainelor, iar distanța dintre trepte nu poate să fie mai mare de 6 milimetri.

Foto courtesy Chriscom.