Record la consumul de curent în această dimineață

Hydro-Quebec a anunțat un consum record de curent înregistrat în această dimineață.

Frigul din ultimele zile a dus la un consum record de curent electric în provincie, iar Hydro-Quebec face în continuare apel la populație să reducă utilizarea aparatelor mari consumatoare de curent, în orele de vârf.

Quebecul a consumat 39.240 de megawați la ora 7:26, miercuri dimineață, doborând recordul înregistrat pe 23 ianuarie, anul trecut. Provincia a consumat atunci 38.797 de megawați.

Temperatura înregistrată la primele ore ale dimineții s-a situat în jurul a -20°C, timp de mai multe zile. Conform Environement Canada, doar vineri o să observăm o încălzire ușoară, temperaturile ajungând în jurul a -12°C.

În timp ce frigul continuă, Hydro Quebec își roagă abonații să consume mai puțin curent dimineața între orele 6-9 și seara între orele 16-20. Ei sugerează reducerea temperaturii din apartamente cu câteva grade, folosirea limitată a apei calde și evitarea folosirii mașinilor de spălat și uscat.

Știați că

98%Din electricitatea produsă de Hydro-Quebec provine de la hidrocentrale, fiind astfel cea mai ecologică energie electrică din Canada.

40.000 megawați Capacitatea nefolosită a hidrocentralelor construite în Quebec.

7 miliarde de dolari Investiții în rețeaua de distribuție în ultimii 10 ani.

40%Din problemele la rețeaua de distribuție sunt provocate de copaci căzuți și alte probleme de vegetație.

Gentilly Centralele nucleare, Gentilly-1 și 2, aflate lângă orașul Trois-Rivières, au fost dezafectate. Quebec nu va mai produce energie nucleară.


Problema cea mai mare a societății de stat este diferența uriașă dintre consumul din timpul iernii și cel din perioadele mai calde. În timpul verii, compania înregistrează un surplus de energie care ne costă 500 milioane de dolari pe an. Surplusul Hydro-Quebec a crescut și pe fondul scăderii exporturilor către SUA. Gazele naturale ieftine extrase în ultima vreme în țara vecină au jucat și ele un rol important.

Între timp, compania a cerut aprobare pentru a-și mări tarifele cu 5,8% începând cu 1 aprilie, 2014.  2,7% din creștere s-ar datora energiei eoliene scumpe pe care o cumpără obligată de guvern, susține Daniel Richard, director al Hydro-Quebec Distribution.