Polițist SPVM: „Te leg de un stâlp timp de o oră”

Un polițist al SPVM amenință un om al străzii cu probleme psihice.

În timp ce tot Quebecul înfrunta frigul din ultimele zile, un polițist al SPVM a amenințat un om al străzii că îl va lega de un stălp timp de o oră dacă mai primește reclamații la 911 din cauza lui.

Homeless Jean Talon Metro amenintat de politist

Foto: captură Youtube.

Dacă te calmezi, rămâi la căldură. /… / Patru persoane au sunat la 911 și ne-au spus că ești agresiv! Uită-te în ochii mei! Îți jur că te leg de un stâlp timp de o oră, a repetat polițistul.

Omul, care suferă de probleme psihice, era îmbrăcat doar cu un tricou și o pereche de bermude la -40 de grade cu factorul vânt. El ținea în mână un pahar de plastic și a fost scos afară de forțele de ordine ai STM din interiorul stației de metrou Jean Talon pentru că cerșea agresiv în data de 2 ianuarie.

Atât Denis Codere, primarul Montrealului, cât și purtătorul de cuvânt al poliției au calificat amenințările polițistului ca și „inacceptabile”. Polițistul din imaginile de mai sus a fost chemat la discuții de către superiorii săi.

 

 

Ian Lafrenière, purtătorul de cuvânt al SPVM, s-a declarat întristat de faptul că această acțiune a polițistului aruncă o lumină proastă asupra activităților poliției din Montreal. De la începutul perioadei friguroase, SPVM a creat un echipaj special care caută și transportă oamenii străzii în refugii încălzite. Mai mulți ofițeri de poliție au făcut voluntariat în afara orelor de serviciu pentru a ajuta oamenii fără adăpost în aceste zile friguroase.

El a mai declarat că polițiștii din imagine s-au oferit să-l transporte pe omul fără adăpost la un refugiu, însă acesta a refuzat. Până la urmă a fost convins să se adăpostească într-un loc călduros de către un trecător.