O bucată de beton cade pe o mașină pe A40 – 200 de structuri din Montreal inspectate

Ministerul transporturilor a ordonat inspectarea a 200 de structuri de beton din Montreal, 500 în tot Quebecul.

Cele 500 de structuri de beton care vor fi inspectate în toată provincia au aceeași vechime cu podul din care s-a desprins o bucată de beton, lovind o mașină care rula pe autostrada 40. Incidentul, care s-a petrecut luni, la intersecția A40 cu bulevardul Hymus (vestul insulei), a dus la închiderea totală a circulației pe direcția vest. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

 

 

Ministerul transporturilor a declarat că podul nu prezintă probleme de structură și că bucata de beton care a avariat autoturismul este „cosmetică”. Ei atribuie incidentul infiltrațiilor de apă și schimbărilor bruște de temperatură din această iarnă. Inspectorii au o săptămână să termine verificarea celor 500 de structuri, lucru care înseamnă verificarea a aproximativ 71 de structuri pe zi.

Podul din care a căzut bucata de beton nu a fost reparat în totalitate, deși un raport din 2012 atenționa asupra acestui risc.Raport MTQ

Incidentul de pe autostrada 40 ridică din nou problema infrastructurii decrepite a provinciei și în special a Montrealului. Quebecul numără 5.314 de poduri și viaducte, 485 dintre ele în Montreal. Conform unui raport întocmit de Ministerul de Transporturi în 2012, structurile au o vârstă medie de 37 de ani și doar 70% dintre ele sunt în stare bună.