Montreal: noul buget aduce creșteri de taxe

Montrealezii vor scoate din buzunar mai mult cu 2,8%, în medie, pentru taxa funciară.

Primăria Montreal a prezentat astăzi bugetul pe anul 2014, cu o întârziere de o lună. Orașul dispune de 4,89 de miliarde de dolari în acest an.

Deși primarul Denis Codere a declarat că impozitele nu vor crește mai mult decât inflația (0,9%), noul buget aduce o creștere medie de 1,9% a taxelor funciare pentru imobile rezidențiale și 2% pentru cele comerciale.

Variația procentuală publicată azi de primărie nu ține cont de creșterea taxelor pentru serviciile oferite de fiecare arondisment. Astfel, creșterea reală medie a taxei funciare este de 2,8%. Un proprietar din Montreal va plăti în medie cu 96$ mai mult la impozitul funciar pe 2014.

Cea mai mare creștere este de 5,3% în Rivière-des-Prairies–Pointe-aux-Trembles, urmată de Plateau-Mont-Royal, cu 4,6% și de Outremont, cu 3,9%. Creșterea cea mai mică este de 1,1%, în Montreal-Nord.

Creșterea taxei funciare pentru imobile rezidențiale:
 
În ciuda acestor creșteri, taxele funciare rezidențiale din Montreal se situează sub media canadiană.

Cât plătește un proprietar pe fiecare tranșă de 100.000$ din valoarea evaluată a proprietății rezidențiale în Canada:

 

Cea mai mare creștere a taxelor pentru imobile non-rezidențiale se înregistrează în Plateau-Mont-Royal – 4,4 %, în timp ce Île-Bizard–Sainte-Geneviève înregistrează creșterea cea mai mică (0,3%). Lachine beneficiază de o reducere a taxelor non-rezidențiale de 0,2%.

Când vine vorba de taxele funciare pentru imobile non-rezidențiale, Montreal taxează mai mult decât oricare oraș important din Canada.

Cât plătește o companie pe fiecare tranșă de 100.000$ din valoarea evaluată a proprietății comerciale în Canada:


 

De unde vin banii în cuferele primăriei Montreal?

 

Pe ce cheltuie banii Montrealul?

Returnarea datoriilor ocupă locul doi în topul cheltuielilor orașului. Montreal plătește în 2014 rate în valoare de 787 milioane de dolari. Aceasta reprezintă 16,1% din buget. Pe primul loc în cheltuielile bugetare se află poliția și pompierii cu un miliard de dolari, adică 21,5% din bugetul pe 2014.