Agențiile metropolitane de transport se dau în judecată

Agențiile de transport nu se înțeleg între ele: AMT dă în judecată STM.

Agenția metropolitană de transport (AMT) a intentat un proces împotriva Societății de transport din Montreal (STM) prin care cere plata a 1,47 milioane de dolari, reprezentând cota parte la costurile de întreținere a infrastructurilor comune, conform unor documente obținute de TVA.

AMT a angajat o casă de avocatură și a intentat un proces la Curtea Superioară pentru a forța STM să-și achite datoriile neplătite din 2011. STM și ATM împart responsabilitatea întreținerii mai multor terminale de autobuz și a altor echipamente folosite în transportul metropolitan.

Atât Richard Bergeron (Projet Montreal), cât și Steve Shanahan (Groupe Mélanie Joly) au calificat situația ca fiind inacceptabilă.

Sunt scandalizat! Acest fapt ilustrează perfect problemele de guvernare din cadrul transportului în comun din Montreal”, a declarat Bergeron de la Projet Montreal.

Avem două brațe ale guvernului care se iau la bătaie ca și cocoșii! Din păcate este un semn că lucrurile nu sunt gestionate cum ar trebui”, a declarat Steve Shanahan, consilier membru al Groupe Mélanie Joly.

AMT a declarat că nu a avut de ales, având în vedere faptul că datoriile mai vechi de 3 ani se prescriu dacă nu au fost inițiate procedurile legale pentru a le recupera. Ei speră să rezolve această situație pe cale amiabilă.

Foto courtesy AMT.