Afaceri: Cafenea cu pisici și camere închiriate cu ora

Made in Montreal.

Cele mai simple sau mai ciudate idei au dus de multe ori la afaceri de succes. În timp ce unii caută sau așteaptă ideea genială, alți antreprenori lasă de-o parte răbdarea și încearcă idei una după alta. Unele extrem de complexe, altele atât de evidente încât nimeni nu s-a gândit să le transforme în afaceri. Altele de-a dreptul ciudate.

Pe lângă zecile de startup-uri clasice, bazate pe retail sau tehnologia informației, Montreal iese în evidență din când în când cu câte o idee năstrușnică. Ce ziceți de o cafenea în care se plimbă vreo zece pisici?

Este exact ce propune Café Chat l’heureux. Montrealezul Clément Marty a venit cu ideea după o călătorie de doi ani în jurul lumii. Le-a întâlnit în Japonia și Coreea de Sud. Iubitorii de pisici își vor putea savura cafeaua în compania mai multor feline.

Animalele vor fi adoptate de la refugiile din jurul Montrealului. SPCA și refugiul „Adoptez un chat errant” se află printre susținătorii proiectului, alături de doi medici veterinari. Proiectul a adunat în doar trei zile peste 3.000$ pe situl de microfinanțare indiegogo.com și peste 3.000 de prieteni pe pagina de Facebook.

O altă proaspătă afacere născută în Montreal propune clienților oaze de liniște în centrul Montrealului. Breather închiriază camere mobilate sumar pentru ședințe, spațiu de lucru sau pur și simplu pentru relaxare. Prețul este de 15$ pe oră. Clientul poate verifica online disponibiliatea celor 5 spații din centrul Montrealului. După ce a făcut rezervarea, va primi codul de acces care-i va deschide ușa. Spațiile dispun de un birou, o canapea, scaune și conexiune la internet.

Compania a reușit să adune 1.5 milioane de dolari într-o primă rundă de finanțare și se extinde în New York.

Foto courtesy  Ari Helminen.