Reparații de urgență la 11 structuri de beton din Montreal

Ministerul transporturilor intervine de urgență la 47 de poduri și viaducte din Quebec, 11 dintre ele în Montreal.

După ce o bucată de beton a căzut de pe un pod pe capota unui autoturism care rula pe A40, Ministerul Transporturilor a inspectat un număr de 605 de structuri de beton din întreaga provincie. Dintre acestea, 47 au necesitat intervenții de urgență.

Lucrările au constat în îndepărtarea oricăror fragmente de beton care nu mai erau bine ancorate în structură.

În Montreal, 11 structuri au necesitat intervenția muncitorilor, cinci dintre ele în intersecția Turcot. Laval a avut nevoie de o singură intervenție.

Ministerul Transporturilor și-a modificat procedurile de inspectare a structurilor aflate în administrarea sa. Începând de acum, fenomenele meteorologice excepționale vor provoca inspecții imediate ale podurilor și viaductelor aflate în categoria de risc. Oficialii au atribuit incidentul de săptămâna trecut infiltrațiilor de apă și schimbărilor bruște de temperatură din ultima perioadă.

Intervențiile realizate: Île de Montréal (11)
Estrie (10)
Chaudière-Appalaches (6)
Mauricie-Centre-du-Québec (6)
Outaouais (5)
Montérégie (4)
Capitale-Nationale (2)
Saguenay - Lac-Saint-Jean (2)
Laval (1)

Quebecul numără 5.314 de poduri și viaducte, 485 dintre ele în Montreal. Conform unui raport întocmit de Ministerul de Transporturi în 2012, structurile au o vârstă medie de 37 de ani și doar 70% dintre ele sunt în stare bună.

Pentru lista completă a structurilor verificate click aici (pdf).