Montreal: reduceri bugetare de 64 milioane de dolari

Pentru a echilibra bugetul Montrealului pe anul 2014, Denis Codere impune reducerea cheltuielilor cu 64 milioane de dolari.

Reducerea bugetară de 64 de milioane de dolari va afecta atât Ville Marie, cât și celelalte arondismente. Administrația locală, condusă de Denis Codere, a aflat cu adevărat situația financiară a Montrealului abia în luna noiembrie, când a fost investită.

Pentru a putea să nu mărim taxele mai mult de două procente, așa cum am promis, trebuie să reducem cheltuielile”, a declarat președintele comitetului executiv, Pierre Desrochers.

Deși arondismentele se plângeau de sub-finanțare, ele vor fi nevoite să se descurce fără indexarea bugetelor promisă de fosta administrație. Reducerea bugetară în cazul lor este de 14 milioane de dolari. În acest timp, Ville Marie (centrul Montrealului) va reduce cheltuielile cu 50 de milioane de dolari.

În ciuda tăierilor bugetare, primăriile trebuie să se descurce fără a reduce serviciile aduse cetățenilor. Bugetul final va fi adoptat în februarie 2014, motiv pentru care colectarea taxelor va fi decalată cu o lună. Montrealezii vor avea o lună în plus pentru a-și plăti taxele. Data limită pentru primul vărsământ va fi 1 aprilie, iar pentru cel de-al doilea 1 iulie.