Montreal deschide patru centre de injectare supravegheată

Cele patru centre, care vor fi deschise în Montreal, se adresează consumatorilor de droguri injectabile.

Costul total pentru cumpărarea echipamentelor, deschiderea centrelor și amenajarea lor se ridică la 3,2 milioane de dolari. Richard Massé, șeful Direcției de Sănătate Publică din Montreal susține că soluția, deși costisitoare, va contribui la ridicarea calității vieții, atât a cetățenilor care locuiesc în apropierea centrelor, cât și a dependenților de droguri injectabile.

Șeful DSP a mai adăugat că, dacă ținem cont de riscurile asociate cu această activitate: Hepatita C, SIDA, supradoze sau riscurile de contaminare de la seringile aruncate necorespunzător, câștigurile sociale sunt mai importante decât costurile asociate cu cele patru centre.

Ba chiar, conform unui studiu al Direcției de Sănătate Publică (fr, en), am ieși în câștig. Singurul oraș din Canada care are un astfel de centru este Vancouver.

Personalul medical din noile centre de injectare va fi furnizat de asociațiile comunitare care lucrează deja cu dependenții de droguri. Centrele nu vor furniza niciun fel de droguri iar personalul din ele nu vor face injecții, ci doar vor supraveghea, vor oferi seringi sterile și vor interveni în cazul unei supradoze.

Foto courtesy Andres Rodriguez.