Canada Post nu va mai livra scrisori la domiciliu

Posta Canadiana

Toate livrările de scrisori se vor face în centre de livrare centralizate.

Canada post, compania de stat controlată de guvernul de la Ottawa, va înceta livrarea de scrisori la domiciliu în zonele urbane pentru a reduce costurile de exploatare. Schimbarea se va face gradual în următorii cinci ani și va începe vara următoare. Între 6.000 și 8.000 de angajați vor fi concediați.

Compania federală are un deficit de 5.9 miliarde de dolari și a înregistrat pe ultimul trimestru o pierdere de 129 de milioane de dolari. Volumul livrărilor a scăzut și el cu 7% în aceeași perioadă, scădere prin care se va ajunge la o pierdere record pe 2013. Numărul de scrisori a scăzut cu un miliard față de 2006.

Noul plan de business, combinat cu pensionarea sau concedierea a 15.000 de angajați, va aduce Canada Post pe profit începând cu anul 2019. Prețul unui timbru va crește și el cu 37 de cenți începând cu luna aprilie, 2014. Un timbru va costa 1$ cumpărat la bucată sau 0,85$ cumpărat en gros.

Canada urbană urâtă.

Obișnuita cutie poștală va fi înlocuită de „cutii poștale comunitare” urâte, care vor fi amplasate în afara clădirilor de locuințe, 8186049câte un grup pentru mai multe blocuri.  Sistemul este deja folosit în suburbii și în mediul rural. Persoanele în vârstă și cele cu dizabilități vor fi cele mai afectate de această măsură.

Tot în acest an, Canada Post a început să taxeze constructorii cu 200$ pentru fiecare cutie poștală din centrele de livrare centralizate instalate în noile zone rezidențiale.