Protest Roșia Montană la Montreal – Săptămâna IX

Românii din Montreal se alătură unui proiect fotografic global de solidaritate cu Roșia Montană.

Pe lângă protestul obișnuit de solidaritate cu mișcarea împotriva exploatării cu cianuri de la Roșia Montană, românii din Montreal au participat în această duminică la un proiect pentru realizarea unui banner global de solidaritate cu Roșia Montană.

Click aici pentru toate știrile despre protestele Roșia Montană din Montreal.

Inițiativa îi aparține unui român din Dublin care a creat în urmă cu câteva zile un grup de Facebook care se numește ”Proiect banner global pentru Roșia Montană”. Scopul proiectului a fost să adune cât mai multe orașe din diaspora și să creeze un mesaj al cărui număr de cuvinte să corespundă numărului de orașe implicate în proiect. Fiecărui oraș i-a fost atribuit câte un cuvânt care va apărea pe un banner creat local și care va fi fotografiat și mai apoi inclus într-un montaj cu toate orașele.

22 de orașe din diaspora și 3 din România participă la proiect. Cele 25 de fotografii vor fi unite într-un colaj care va prezenta mesajul final: ”ROMÂNI, A SOSIT VREMEA SCHIMBĂRII ! VIITORUL  NE APARȚINE. APĂRĂM PATRIMONIUL, NATURA ȘI OAMENII ! SOLIDARITATE ! ÎMPREUNĂ PUNEM CAPĂT TRĂDĂRII ȘI CORUPȚIEI! TREZITI-VA! SI IMPLICAȚI-VĂ ACUM ! TOȚI PE-UN GÂND ȘI ÎNTR-UN SUFLET  UNIȚI SALVĂM ROȘIA MONTANA!”

Claudiu Iulian Scrieciu s-a ocupat de realizarea pancartei pentru Montreal.

La protestul de duminică din fața Consulatului României de la Montreal au participat câteva zeci de persoane.