Podul Champlain – bandă închisă pentru o lună

Administrația podului Champlain a hotărât închiderea unei banzi de circulație din cauza unei probleme la structura de rezistență.

O nouă crăpătură apărută într-un pilon de susținere al podului Champlain a dus la închiderea pentru o lună a unei benzi de circulație pe direcția Brossard/Longueuil. Transport Montreal se așteaptă la blocaje rutiere la orele de vârf pe ambele sensuri de mers.

Agenția federală care se ocupă de podul Champlain a estimat că executarea lucrărilor de consolidare fără a opri circulația pe banda afectată este prea riscantă și a decis închiderea ei. Muncitorii vor consolida pilonul în care a apărut crăpătura de 2 milimetri cu panouri din fibră de carbon.

O bandă în minus va însemna de asemenea anularea benzii de circulație rezervată autobuzelor care circulă înspre Montreal. Șoferii sunt rugați să folosească metroul, autobuzele sau să partajeze autoturismele pentru a reduce blocajele pe pod.

Guvernul federal cârpește constant podul Champlain până la construcția noului pod, aflat în stadiul de proiect de mai mulți ani de zile. Un raport pregătit în luna octombrie a estimat la 500 de milioane de dolari valoarea reparațiilor pe următorii cinci ani.

Champlain este podul cel mai folosit din Montreal:

      160.000 Este numărul de autovehicole
care trec zilnic pe pod.

        10.000 Este numărul aproximativ de camioane și tiruri care îl folosesc în fiecare zi.

3-5 miliarde Este prețul estimat de Ottawa pentru noul pod
Champlain.

           2021 Este data estimată pentru inaugurarea noului pod Champlain.