Percheziție la Stationnement de Montréal

Polițiștii de la divizia anticorupție a SPVM au descins la sediul Stationnement de Montréal.

Purtătorul de cuvânt al poliției nu a dezvăluit motivele percheziției, precizănd doar că nu ținteau o persoană anume, ci adunau dovezi în cadrul unei investigații. Percheziția a avut loc la sediul Stationnement de Montréal aflat în centrul vechi al orașului, pe strada Saint-Paul vest.

Stationnement de Montréal este o agenție creată în 1995 pentru a se ocupa de parcometrele orașului. Ea a încasat 60,2 milioane de dolari din parcări în 2012. Din această sumă a vărsat în cuferele primăriei 44,4 milioane de dolari. Societatea a apărut în toate ziarele acum două săptămâni după ce și-a prins mai mulți angajați care furau din parcometre. Percheziția efectuată de divizia EPIM nu are însă legătură cu aceste furturi.

Divizia EPIM (Escouade de protection de l’intégrité municipale) are mandatul de a elimina corupția și frauda la nivelul administrației Montrealului, în special cea din cadrul licitațiilor publice. Ironic, ea a fost înființată de primarul Applebaum, arestat la rândul lui pentru corupție.