O montrealeză a traversat oceanul Atlantic vâslind

Mylène Paquette, din Montreal, este prima femeie din America de Nord care reușește această performanță.

După 129 de zile pe mare, înfruntând valuri de peste 10 metri și depășindu-și limitele fizice și mentale, navigatoarea de 35 de ani a terminat cu succes traversarea solitară a Atlanticului într-o ambarcațiune cu vâsle.

Mylène Paquette a pornit din Halifax în data de 6 iulie și a atins longitudinea insulei Ouessant de pe coasta Bretaniei astăzi la ora 11:00, ora Franței. Mai mulți membri ai echipei de sol, care au susținut și ghidat aventura, s-au aflat la fața locului pentru a sărbători premiera nautică.

Aventura prevăzută inițial pentru 100 de zile s-a prelungit cu aproape o lună din cauza condițiilor meteorologice dificile. Vânturile și curenții puternici au făcut vâslitul imposibil în nenumărate zile, iar ambarcațiunuea s-a răsturnat de 10 ori. Mylène Paquette a trebuit să se scufunde de mai multe ori pentru a curăța dedesubtul ambarcațiunii, în ciuda faptului că are o fobie față de apă.

Unul dintre momentele notabile ale aventurii a fost o întâlnire surpriză cu nava de croazieră Queen Mary 2.  Căpitanul a decis să schimbe cursul impresionantului vas cu 100 de mile marine pentru a-i înlocui un telefon prin satelit și proviziile pe care le pierduse într-o furtună.

5000 Este numărul aproximativ de kilometri vâsliți de Mylène Paquette (2700 mile marine).

    10 Ambarcațiunea s-a răsturnat de 10 ori.
Patru răsturnări s-au întâmplat într-o singură zi.

  10,2 Înâlțimea atinsă de valuri în timpul celei mai mari furtuni îndurate de mica ambarcațiune.

Citiți scrisoarea de mulțumire a montrealezei în engleză sau franceză. Pentru mai multe poze și detalii despre aventura ei urmăriți pagina ei de Facebook, situl personal sau ascultați jurnalele audio din timpul călătoriei.